onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Навчання вихователів

На виконання плану роботи відділу освіти на І квартал 2016 року 25 березня відбулося чергове засідання школи молодого вихователя.

       Крім молодих педагогів на засіданні були присутні і досвідчені. Мета даного заходу – ознайомити вихователів із технологією блочно-тематичного планування освітнього процесу за принципом методичного конструктора. Традиційні формалізовані шляхи планування освітньої діяльності з дошкільниками не завжди сприяють      плідному, креативному, спільному з дітьми проживанню кожного дня в дитсадку.

Новий підхід до планування педагогічної діяльності полягає в тому, що інтегрований зміст об’єднано в блочно-тематичні цикли, проживання яких забезпечує дитині цілісне сприйняття теми, системність уявлень і знань, а вихователь дістає право зорієнтуватися у виборі й послідовності основних тем занять, доцільних методів навчання для різних вікових груп та відповідно спланувати освітній процес.

Методист районного методичного кабінету Діхтяр М.Д. провела з вихователями дошкільних навчальних закладів сіл району практичне заняття щодо планування освітньо-виховної роботи за блочно-тематичним принципом, наголосила на необхідності різнорівневого підходу у визначенні вимог до досвідчених та молодих вихователів, на основі інтегрованого заняття з пріоритетом логіко-математичних завдань обґрунтувала переваги використання інноваційних методів і прийомів, їх ефективність та результативність.

У ході обговорення досвідчені педагоги відкрили у дидактико-методичному супроводі нові можливості для творчого професійного самовираження, а молоді вихователі знаходили корисні підказки, як побудувати освітню роботу протягом дня найцікавіше та найкорисніше для дітей.

Підвашецька В.О., вихователь ДНЗ «Вербиченька» с. Куна, презентувала картотеку методичних засобів, створену спільно з колегами.

SAM 6643

SAM 6632

SAM 6636

SAM 6640