onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Про безпеку знаємо, про здоров’я дбаємо

На виконання плану роботи відділу освіти на І квартал 19 лютого 2016 року на базі дошкільного навчального закладу «Веселка» с. Зятківці (завідувач Шевчук О.І.) відбулося районне методичне об’єднання вихователів різновікових груп з проблеми формування у дошкільників основ безпеки життєдіяльності.

Охорона життя дитини є пріоритетним завданням системи дошкільної освіти, реалізація якого сприяє збереженню та зміцненню здоров’я малюків, дає поштовх до його формування та відновлення. Саме у дошкільному віці у дитини формуються основи здорового способу життя, норми безпечної поведінки.

         Основні вимоги до організації та проведення тижня безпеки в ДНЗ розкрила Плахотнюк К. В., вихователь ДНЗ «Сонечко» с. Кунка, акцентуючи увагу на практичних та інструктивно-методичних матеріалах.

Сюжетне заняття з елементами ігрових ситуацій «Вогонь добрий і злий» з вихованцями різновікової групи провела Губар Н. В., вихователь ДНЗ «Веселка».

Учасники зібрання також обговорили питання доцільності планування тем «Уроків практичного життя» та хвилинок безпеки, використання матеріалів методичного посібника «Про безпеку знаємо, про здоров’я дбаємо» (випуск №1, 2014 р., схваленого до використання науково-методичною радою Вінницького ОІПОПП).

Заняття з дорослими «Основні правила безпеки для дошкільнят» (за матеріалами методичних рекомендацій до Програми навчання дітей дошкільного віку ОБЖД) провели керівник методичного об’єднання Панасюк М.А. та методист РМК Діхтяр М.Д.

На заході був присутній сільський голова Керанчук М.Г., який розповів гостям про перспективи розвитку ДНЗ, про співпрацю сільської ради та відділу освіти з питань покращення матеріально-технічної бази закладу.

IMG 2798

IMG 2779

IMG 2786

IMG 2780

IMG 2809

IMG 2818

IMG 2828