onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Семінар завідувачів та методистів дошкільних навчальних закладів району

На виконання плану роботи відділу освіти на І квартал 17 лютого 2016 року на базі ДНЗ №4 «Зірочка» (завідувач Бубновська Л.Ф., вихователь-методист Мошноріз О.І.) відбувся семінар завідувачів та методистів на тему «Створення оптимальних умов для морального розвитку особистості дошкільника».  

Проблеми морального виховання дітей дошкільного віку передбачають органічне поєднання найбільш відповідних вимогам дошкілля методів, форм і засобів, адже тільки в органічній єдності можна виховати людину з високими моральними переконаннями. Невичерпним джерелом теоретичного осмислення і практичного освоєння дійсності є педагогічна спадщина В.Сухомлинського.

Упродовж десяти років ДНЗ №4 «Зірочка» м. Гайсин впроваджує основні ідеї гуманістичної педагогіки видатного вчителя в практику роботи. Вихователь Ледовська О.П. з вихованцями старшого дошкільного віку підготувала для учасників семінару інтегроване заняття «Як навчити серце добра і любові», в ході якого діти обговорювали, розмірковували, драматизували, грались, вели діалоги, використовуючи твори В.О. Сухомлинського. Вихователь вдало поєднала виховання доброти на основі літературного багатства Василя Олександровича та прикладах любові до рідної України воїнів АТО.

Під час обговорення відкритого заходу педагоги висловлювали позитивні думки, вказували на активність старших дошкільників, ефективне використання методичних прийомів з виховання у дітей любові до Батьківщини і громадянства, ставлення до батьків, рідних, близьких, розуміння життя, добра і зла в ньому, виховання високих моральних якостей.

Методист ДНЗ №4 «Зірочка» Мошноріз О.І. представила творчий звіт «Здобутки та проблеми впровадження гуманістичних ідей В. Сухомлинського», презентуючи форми роботи з дітьми, педагогічними працівниками та батьками. Вихователі Тішкова Г.Д., Цимбалюк Т.П. розкрили зміст тематичних проектів «Виховання казкою», «Природа – джерело доброти», які впроваджуються в практику роботи з дітьми раннього та молодшого дошкільного віку.

Вихователь-методист ДНЗ №1 «Пролісок» Артеменко Т.І. розкрила завдання та напрямки роботи щодо використання педагогічної спадщини В. Сухомлинського, підсилюючи свій виступ презентацією відкритих заходів з вихованцями та батьками.

SAM 6431

CIMG2531

CIMG2518

SAM 6462

SAM 6469

SAM 6449