onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Дослідницька діяльність у дитячому садку

       На виконання плану роботи відділу освіти на І квартал 12 лютого 2016 року на базі дошкільного навчального закладу №1 «Пролісок» (завідувач Бондар О.І., вихователь-методистАртеменко Т.І.) відбувся семінар вихователів старших груп закладів району з проблеми «Екологічне виховання засобами пошуково-дослідницької діяльності».

     Актуальність даної проблеми обумовлена необхідністю впровадження активних та інтерактивних форм роботи з вихованцями, створення умов для набуття дітьми природничо-екологічної компетенції, застосування засобів і методів, що мають наукове обґрунтування їх оздоровчої та виховної цінності.

         Роботу семінару розпочала вихователь ДНЗ №7 «Берізка» Білецька Ю.В., яка підготувала виступ-презентацію «Організація навчально-дослідницької діяльності старших дошкільників».

     Під час колективного перегляду інтегрованого заняття з пріоритетом пошуково-дослідницьких завдань «Водиця-чарівниця» вихователь ДНЗ №1 «Пролісок» Бондар Н. А. продемонструвала для учасників зібрання доцільність проведення дослідів з водою, виховання у дітей бережливого та економного ставлення до водних ресурсів.

Досвідом роботиз учасникамиподілились: Чорна Н.М. (керівник семінару), провівши досліди, що розкривають властивості повітря при нагріванні охолодженні; Борова Н.В. (вихователь ДНЗ №5), яка розповіла про організацію роботи щодо виховання екологодоцільної поведінки у старших дошкільників.

      На завершення роботи семінару Чорна Н.М. запропонувала присутнім методичні рекомендації відповідно до проблеми пошуково-дослідницької діяльності; методист РМК Діхтяр М.Д. наголосила на важливості навчити дітей сприймати мінливий світ та процеси, які відбуваються у ньому, використовуючи принцип проблематизації.

DSCN6470

DSCN6449

DSCN6455

DSCN6460

DSCN6468

DSCN6487

DSCN6502

DSCN6586

DSCN6593