onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Методичне об’єднання вихователів груп раннього віку

На виконання плану роботи відділу освіти на ІУ квартал 25 листопада 2015 року на базі дошкільного навчального закладу №7 «Берізка» (завідувач Нікітенко О.П., вихователь-методист Заплішна Л.М.) відбулося районне методичне об’єднання вихователів груп раннього віку за темою «Пізнавальний розвиток дітей раннього віку».

Розвиток дитини раннього віку здійснюється в процесі різноманітної діяльності. Дитина пізнає світ, досліджуючи, експериментуючи та маніпулюючи з предметами; пізнає за принципом: що бачу, з чим дію, те і пізнаю. Надзвичайно важливо, щоб у малят склалася реальна «картина світу», картина властивостей предметів та речей. Тому основним завданням педагогічних працівників є створення відповідних умов для оптимального розвитку пізнавальних здібностей дітей раннього віку.

Проблему використання різноманітних методичних прийомів, зокрема розвивальних та дидактичних ігор пізнавального спрямування, розкрила у виступі з досвіду роботи вихователь ДНЗ №4 м. Гайсин Крамаренко А.В.

Презентацію сучасних підходів до організації пізнавальної діяльності дітей раннього віку та створення предметно-розвивального середовища представила для колег Груша Н.В., вихователь ДНЗ №5 м. Гайсин.

Відкритий показ інтегрованого заняття з пріоритетом пізнавальних завдань провела вихователь ДНЗ №7 «Берізка» Демченко С.М., у ході якого малята навчались добирати відповідні форми, розрізняти предмети за кольорами, виготовляти з паперових клаптиків зернятка для Півника, вживати узагальнююче поняття «свійські тварини».

Всі учасники методоб’єднання представили розвивальні ігри, що потребують певних розумових дій для встановлення зв’язків між предметами.

Керівник РМО Пашенко Л.Д. провела анкетування колег з метою виявлення проблемних питань, що виникають під час діяльності з дітьми раннього віку та підвела підсумки засідання.

DSC00695

DSC00703

DSCN2885

DSCN2892

DSCN2905