onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Семінар учителів математики

  17 листопада 2015 р., у відповідності до плану роботи відділу освіти, на базі СЗШІ-ІІІ ступенів №4 м.Гайсин проведено семінар для вчителів математики на тему «Використання новітніх інформаційних технологій на уроках математики». Метою семінару є практична реалізація можливостей і оцінка ефективності застосування інформаційно-комунікативних технологій на уроках математики.

Семінар розпочався виступом завідувача районного методичного кабінету Віталія Петровича Сича, який акцентував увагу присутніх на необхідності осучаснення уроку, переконливо довів, що інформаційні технології дозволяють по-новому організувати взаємодію всіх суб'єктів навчання, побудувати освітню систему, в якій учень був би активним і рівноправним учасником освітньої діяльності.Застосування інформаційно-комп’ютерних технологій на уроках математики дає можливість учителю скоротити час на вивчення матеріалу за рахунок наочності і швидкості виконання роботи, перевірити знанняучнів в інтерактивному режимі, що підвищує ефективність навчання.

       Переглянувши візитку школи, учасники семінару ознайомились з системою роботи педагогічного колективу СЗШ №4 , шкільного методичного об’єднання вчителів математики з проблем використання інформаційно-комп’ютерних технологій при вивченні предмету. Учителі математики шкіл Гайсинщини відвідали уроки вчителів Ольги Віталіївни Костенко та Інни Михайлівни Каляфіцької  у 6-А та 6-Б класах за темою «Множення і ділення звичайних дробів. Розвязування текстових задач». Відвідані уроки були наповнені творчими знахідками та відкриттями, спільною творчою працею вчителя та учнів, педагоги і діти продемонстрували високий рівень володіння сучасними ІКТ.

   Відповідно до плану роботи семінару проведено обговорення уроків, майстер-клас «Я роблю так», здіснено аналіз організації та проведення ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики, яка відбулася 14 листопада 2015 року.

DSC 0910

DSC 0917

DSC 0922

DSC 0927

DSC 0928

DSC 0931

DSC 0933