onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Семінар завідувачів та методистів дошкільних навчальних закладів

На виконання плану роботи відділу освіти на ІУ квартал 04 листопада 2015 року на базі ДНЗ №5 «Пролісок» (завідувач Павленко К.Г., вихователь-методист Швець О.Б.) відбувся семінар завідувачів та методистів на тему «Якісна освіта – вимога сьогодення».    

В умовах глобалізацій них змін на часі модернізація змісту дошкільної освіти, гуманізація її цілей та принципів, переорієнтація на якісну освіту, яка має забезпечувати розвиток особистості, здатної адекватно діяти в сучасних умовах.

Основні кроки щодо надання якісних освітніх послуг у дошкільних закладах району в своєму виступі розкрила методист РМК Діхтяр М.Д.,  зупинившись на ключових проблемах в роботі ДНЗ. За змістом виступу керівник семінару Мошноріз О.І. провела проблемний діалог, основними питаннями якого були: «Чи здатний Ваш колектив забезпечити дошкільнят якісною освітою?», «З якими проблемами зустрічаєтесь в роботі?», «Які заходи здійснюєте задля удосконалення?».

Завідувач ДНЗ №2 «Дзвіночок» Бойко Т.П. висвітлила питання формування позитивного іміджу, на прикладі свого закладу визначила чинники , що формують його та фактори, які впливають на створення образу дошкільної освітньої установи. Щоб практично навчитись визначати проблеми сучасного дошкільного закладу та пріоритетні шляхи їх усунення завідувач провела з учасниками семінару гру «Методичний колаж», яка включала вправи «Нас із вами об’єднує…», «Сильні і слабкі сторони ДНЗ», «Сходинки», «Морські зірки», «Портрет вихователя».

         Під час колективного перегляду заняття-свята «Ми любимо тебе, садочку дорогий» (музичний керівник Гнатюк О.Г., вихователі середніх груп Степанова О.Г, Борова Н.В.) учасники зібрання спостерігали за театрально-мовленнєвою діяльністю, музично-ритмічними рухами та артистичними здібностями дошкільнят.

        Доцільно та ефективно відбувся обмін досвідом, організований керівником семінару Мошноріз О.І. та вихователем-методистом ДНЗ №7 «Берізка» Заплішною Л.М., з проблеми нових підходів до методичної роботи з кадрами та проведення внутрішнього моніторингу розвитку вихованців

         Підсумовуючи роботу семінару, методист РМК Діхтяр М.Д., закликала керівників дошкільних закладів докласти максимум зусиль і творчості до досягнення якості дошкільної освіти в районі.

DSC03756

DSC03688

DSC03596

DSC03670

DSC03733

DSC03791

DSC03795