onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Семінар - практикум фахівців психологічної служби Гайсинського району

Духовне життя дитини повноцінне тоді,

коли вона живе в світі гри, казки,

фантазії і творчості ”

В.О. Сухомлинський

   Відповідно до плану роботи відділу освіти 22 жовтня 2015 року на базі дошкільного навчального закладу №4 «Зірочка» (завідувач Л.Ф. Бубновська, методист О.І. Мошноріз)м. Гайсин відбувся семінар-практикум практичних психологів та соціальних педагогів на тему: «Психологічні особливості емоційної сфери дошкільників. Розвиток та корекція емоційних проявів у дітей старшого дошкільного віку».

     До уваги учасників зустрічі представлено презентацію ДНЗ №4, в ході якої були розкриті пріоритетні напрямки роботи навчального закладу. Продовженням семінару-практикуму стало проведення заняття з дітьми старшої групи на тему: «Подорож до Королівства Емоцій». На занятті практичний психолог А.В. Бубновська сприяла створенню позитивної атмосфери у дошкільників, формувала вміння звільнятися від напруження, розвивала та корегувала емоційну сферу у дітей, застосовуючи такі форми роботи, як: ігри, релаксаційні вправи, засоби ТРВЗ та мультимедійні технології.

  З метою підвищення інформаційної обізнаності батьків та ролі емоційної сфери у становленні особистості, відпрацювання навичок конструктивної взаємодії у різних ситуаціях, стало проведення заняття з елементами тренінгу з батьками: «Родина – головний чинник впливу на емоційний світ дитини», яке провела соціальний педагог Г.С. Матушок. У ході заняття Галина Сергіївна акцентувала увагу батьків на те, що вони не можуть бути сторонніми спостерігачами, експертами, а повинні стати активними учасниками навчально-виховного процесу, де спільна мета - це благополуччя наших дітей.

    Підсумовуючи роботу семінару, методист психологічної служби Л.П.Крук наголосила учасникам зустрічі на необхідності підвищення ефективності роботи, власної психологічної і професійної компетентності, самовдосконалення та здійснення належного психологічного та соціального супроводу дітей.

 

CIMG2219

 

CIMG2198

 

CIMG2204

 

CIMG2244

 

CIMG2246