onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Безпека дитини в довкіллі

На виконання плану роботу відділу освіти на ІV квартал 20 жовтня 2015 року на базі дошкільного закладу №7 «Берізка» м. Гайсин (завідувачНікітенко О.П., вихователь-методист Заплішна Л.М.) відбулося засідання районного методичного об’єднання вихователів молодших та середніх груп з проблеми «Безпека дитини в довкіллі».

Дитина, її життя і здоров’я – найвища цінність держави. Тож захистити її від можливих небезпек і навчити взаємодіяти з довкіллям – одне з провідних завдань, визначених у Базовому компоненті дошкільної освіти.

         З метою підвищення професійної майстерності педагогів керівник РМО Смірнова Л.І. організувала та провела з учасниками ділову гру «Формуємо навички безпечної поведінки у дітей», у ході якої вихователі удосконалювали знання та вміння з безпеки життєдіяльності.

Вихователі Сахнюк Н.А. (ДНЗ №1 «Пролісок»), Коптєлова В.Б. (ДНЗ №2 «Дзвіночок»), Кравчик Т.М., Лавренюк А.А. (ДНЗ №4 «Зірочка»), Чорна Н.М. (ДНЗ №7 «Берізка»), Усенко Л.В. (ДНЗ №5 «Факел») представили роботу кожної команди із зазначенням правил поведінки на дорозі, воді, в лісі та дидактичні, розвивальні, творчі ігри.

Методичні аспекти організації роботи з безпеки життєдіяльності молодших дошкільнят розкрилаКоломієць С. В., вихователь середньої групи ДНЗ №5 «Факел», яка презентувала досвід роботи колег закладу.

Відкритий показ інтегрованого заняття «Правила життя вивчай та в біду не потрапляй» з дітьми середньої групи ДНЗ №7 «Берізка» (вихователь Гринчук Л.В.) наочно продемонстрував присутнім, як діти набувають практичних навичок в різних ігрових ситуаціях, впевненості у своїх знаннях, вчаться діяти відповідно ситуації, що склалася та реалізовують набуті вміння в ході ігрової діяльності.

       Методист РМК Діхтяр М.Д. зосередила увагу учасників зібрання на створення належних умов для безпечної життєдіяльності, формування елементарної життєвої компетенції з питань безпеки, виховання основ безпечної поведінки у дітей, а також культури безпеки у дорослих.

DSC00616

DSC00639

DSC00643

DSC00656

DSC00660

DSC00679