onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Семінар-навчання кухарів навчальних закладів району

На виконання плану роботи відділу освіти Гайсинської РДА 20 жовтня  2015 року на базі НВК: Гайсинська СЗШ-інтернат І-ІІІ ст.-гімназія проведено семінар-навчання  кухарів дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

В роботі семінару взяли участь кухарі дошкільних та  загальноосвітніх навчальних закладів, головний лікар Гайсинського районного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у Вінницькій області – Бень М.Д., методист РМК – Подчос В.М.

Під час семінару було обговорено нагальні проблеми стосовно організації харчування дітей, примірні двотижневі меню, калькуляційні картки, виконання чи невиконання існуючих норм. Проаналізовано роботу харчоблоків, їдалень, забезпечення нормативною документацією. Особливу увагу зосереджено покращенню зберігання продуктів харчування, овочів та фруктів.

Розглядалися питання про особливості дитячого харчування,  нормативно-законодавчі акти щодо організації харчування в закладах освіти,  сучасні вимоги для забезпечення дітей якісним і раціональним харчуванням. З присутніми кухарями обговорили актуальні питання організації харчування дітей, санітарного стану харчоблоків та технології приготування страв.

Учасники семінару були ознайомлені з новими нормативними законодавчими документами щодо організації харчування та дотримання вимог санітарного законодавства.

Головний лікар Гайсинського районного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у Вінницькій області – Бень М.Д. провела освітній брифінг про санітарно-гігієнічний режим та загальні вимоги до утримання харчоблоку, про умови зберігання продуктів харчування та їх  реалізації, про санітарні правила і норми, профілактику гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед дітей, правила перевірки якості харчових продуктів.

        Методист РМК Подчос В.М. нагадав слухачам про виконання вимог інструкцій з охорони праці для працівників харчоблоків.

SAM 5429

SAM 5430

SAM 5432