onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Виїзний семінар керівників шкіл

Традиційно останній семінар для керівників навчальних закладів Гайсинщини організовується як виїзний за адресами кращого досвіду управлінської діяльності освітніми закладами. Не став винятком і 2015 рік, відповідно до плану роботи відділу освіти, за ініціативою начальника Валентини Миколаївни Шрамко, для директорів шкіл та позашкільних закладів проведено виїзний семінар за темою : «Інноваційна культура школи, її ознаки та форми прояву».

             Мета проведення заходу   – обмін досвідом роботикерівників шкіл в умовах змін в сучасній школі, вивчення ППД з питань впровадження нових технологій, методик, інноваційних форм роботи.

Семінар проходив на базі кращих освітніх установ Шаргородського району: СЗШ І-ІІІ ступенів с. Мурафа та с. Клекотина, Шаргородської районної гімназії. Делегацію гайсинчан зустріли начальник відділу освіти Володимир Олексійович Кутнік та голова районної організації профспілки працівників освіти Григорій Юхимович Мельник, вони презентували освітню галузь Шаргородщини, окреслили перспективи її розвитку.

Мурафську СЗШ І-ІІІ ступенів презентувала її директор Галина Олексадрівна Шведа, яка акцентувала увагу на досягненнях колективу школи, співпраці закладу з територіальною громадою, її керівником, шефами та спонсорами по створенню потужної матеріально-технічної бази.

Незабутні враження в учасників семінару залишились від відвідування Клекотинської СЗШ І-ІІІ ступенів, від спілкування з дітьми, вчителями, директором школи - Заслуженим учителем України Світланою Сергіївною Томчук. Школа має багато гарних традицій, чітку, продуману систему виховання школярів – патріотів України, багато з побаченого і почутого гайсинчани зможуть запровадити і у своїх школах.

Шаргодська районна гімназія зустріла гостей гарно облаштованою територією, чистими затишними класами, що свідчить про те, що творча співпраця між педагогами, учнями та батьками існує не на словах. Директор гімназії Зінаїда Володимирівна Дубчак розповіла про особливості організації навчально-виховного процесу в закладі нового типу, провела цікаву екскурсію тематичними залами школи, навчальними кабінетами, майстернями, спортивними кімнатами.

  Спілкуючись, керівники закладів освіти двох районів обговорювали питання щодо надання якісних освітніх послуг, впровадження Державного стандарту загальної середньої освіти, роботу з обдарованими дітьми, участь у різних програмах та конкурсах, підготовку шкіл до нового навчального року, роботу в осінньо-зимовий період, запровадження енергозберігаючих технологій, безпечні умови праці, раціональне використання бюджетних коштів, підготовку випускників до ЗНО та інші.
        Окрім навчальної мети, організатори семінару планували і культурно-просвітницьку - орієнтова
ну на пізнання культури, історії та традицій місць рідного краю. Цікаву екскурсію Шаргородом провів Григорій Юхимович Мельник, гості побували у католицькому храмі с. Клекотина, православному храмі с. Голичинці, відвідали відому святиню Української Православної церкви – Йосафатову долину, вмилися чистою водою чудодійного джерела, залишили з -поміж тисяч хрестиків і свій.

         Учасники виїзного семінару повернулись додому, сповнені нових вражень та ідей, вони висловлюють щиру подяку освітянам Шаргородщини за гостинність та увагу.