onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Говоримо англійською у пришкільних таборах

Вивчення англійської мови має стати пріоритетом для українського суспільства, впевнений Президент України Петро Порошенко. На цьому він наголосив під час озвучення щорічного Послання до Верховної Ради України, в якому окреслив найважливіші завдання для української влади на найближчий рік.

Порошенко також заявив про намір підтримати програму Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним з пріоритетів стратегії розвитку.

"Україна сьогодні у глобальному рейтингу залишається серед країн з найнижчим рівнем володіння англійською. І це бар'єр для українців для переорієнтації на західні цінності і стандарти. Це обмежує нам доступ до наукових досліджень, які на 80% публікуються in English. 55% веб-сторінок також написані англійською", – повідомив Петро Порошенко.

За його словами, 2016 рік буде оголошений в Україні роком англійської мови.

   У Гайсинському районі вже розпочали виконувати поставлені завдання. Перші кроки у підвищенні рівня володіння англійською мовою зробили у НВК: школі-гімназії та НВК: школі –ліцеї міста Гайсина. У пришкільних таборах, які працюють при НВК, обрали мовний напрямок роботи.

До участі у роботі табору школи-ліцею залучені учні 10-х класів, які поглиблено вивчають іноземну мову та вчителі іноземної мови.

У школі-гімназії було організовано табір «Англійський світ». У кінці березня 2015 року Корпус Миру США , з яким школа співпрацює вже протягом трьох років, запросив вчителя англійської мови Калайду Ірину Євгеніївну на курси – тренінг у м. Київ . Мета тренінгу - організація англомовних таборів на базі пришкільних таборів відпочинку.

   Діти дуже цікаво проводять час у таборах. Це і проектні роботи за різними напрямками ( «Здоровий спосіб життя», «Наше харчування», «Спорт у нашому житті», «Шкільна форма як дрес-код навчального закладу», «Наша школа», «Моє житло», «Англомовні країни»), і конкурси творчих робіт англійською мовою, і розгадування ребусів, кросвордів та інші.