onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — "Академія здоров'я" працює у СЗШ № 5 м. Гайсин

Розпочав працювати літній пришкільний табір з денним перебуванням оздоровчо-спортивного напрямку "Академія здоров'я" у СЗШ № 5 м. Гайсин. У таборі перебуває 75 вихованців, з яких сформовано 5 загонів: "Патріоти", "Українці", "Аквафреш", "Смайлики", "Капітошка".

    День прийому розпочався урочистою лінійкою, діти взяли участь в конкурсі малюнку на асфальті "Я - дитина України", далі загони займалися організаційними питаннями, а саме підбором назв, девізів, емблем, речівок та вивченням загонової пісні.

  Другий день пройшов під девізом: Свято спортивне гордо вступає у свої права 

                                                           Сонцем посмішки доброї зустрічає його дітвора.

Весело і радісно по спортивному пройшли змагання в таборі. Надзвичайна активність учнів вражала всіх присутніх. Не було переможців і переможених. Усі достойно захистили звання табору "Академія здоров'я"

     День народознавства розпочався під гаслом: Україно, моя ненько,

                                                                                  Славу твою знаємо.

                                                                                   Всі обряди та звичаї.

                                                                                    Радо всі вивчаємо.

 Незважаючи на те, що предмет "Українознавство" не вивчається, як навчальна дисципліна в школі, вихованці табору "Академія здоров'я" на відмінно склали іспит з цього предмету, адже діти демонстрували у своїх номерах (культурні традиції нашого народу, обрядово-святкові дійства, звичаї). Перший загін представив танець уривок зі свята Купала, а ІІ та VІ загони за допомогою акторського мистецтва порадували всіх костюмованими виступами: "Весілля, чоботи", "Масляна". Наприкінці дійства усіх присутніх пригощали млинцями.