onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Творча зустріч учителів Гайсинщини з автором підручника «Українська мова» для учнів 1-х та 2-х класів Іваницею Г.А.

14 листопада 2019 року в актовій залі ліцею №7 м.Гайсин відбулася творча зустріч учителів початкових класів з Іваницею Галиною Афанасіївною - автором підручника «Українська мова» (1 та 2 класи), учасником творчих груп по розробці Державного стандарту початкової загальної освіти, Типової освітньої програми НУШ, кандидатом педагогічних наук, проректором з науково-педагогічної роботи КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти».

У рамках заходу було проведено методичний семінар «Психолого-дидактичні основи методичної системи навчання української мови Г.А. Іваниці».

На початку зустрічі завідувач районного методичного кабінету В.П. Сич звернувся до присутніх з вітальним словом, у якому наголосив на важливості творчого спілкування з автором навчально-методичних видань, можливості детально познайомитися зі змістом і структурою методичної системи навчання української мови в початкових класах в умовах Нової української школи.

Під час заходу було проведено презентацію навчально-методичного комплексу «Українська мова», створеного Г.А. Іваницею. Автор розкрила психолого-дидактичні основи методичної системи навчання читання та української мови в початкових класах в умовах Нової української школи, проаналізувала структуру методичної системи кожного з компонентів навчально-методичного комплексу та продемонструвала вибрані сторінки видань, які входять до його складу.

Наприкінці зустрічі учасники семінару за участю методиста відділу початкової освіти ВАНО Н.А.Гальчевської долучилися до обговорення актуальних питань сучасної початкової освіти, отримали відповіді на суперечливі питання практики викладання предметів в початкових класах в умовах Нової української школи.

«Ця зустріч для нас,учителів-практиків початкової школи, була корисною, цінною і пізнавальною. Ми взяли для себе багато цікавої і вкрай потрібної інформації, яку зможемо використати під час роботи з дітьми. Висловлюємо щиру подяку Г.А. Іваниці та Н.А. Гальчевькій за цікавий, змістовний, продуктивний, насичений захід, вдале поєднання науково-теоретичної і практичної частини семінару», – ділиться враженнями від зустрічі керівник РМО учителів початкових класів, учитель ліцею №7 Г.Г. Рибаченко.

IMG-0d00ab060acee760ec3b4eea25b7f1c5-V

IMG-8ee0ac399c548a7957b0bbe49598cad1-V

IMG-505447731e2ac8cdcedd001f8d33978d-V

IMG-b757023b6450342655e90883054693f2-V