onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Впровадження просвітницької програми «Формування навичок безпечної поведінки» на Гайсинщині

        Відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту на ІV квартал 3 жовтня 2019 року на базі закладу дошкільної освіти №5 «Факел» (директор Павленко К.П., методист Швець О.Б.) відбувся семінар-тренінг для фахівців психологічної служби району по впровадженню та реалізації програми «Формування навичок безпечної поведінки».

Дана програма рекомендована для використання у закладах освіти Міністерством освіти і науки України і стане в пригоді дорослим, які займаються вихованням дітей 10-18 років, та тим хто працює у сфері з профілактики та попередження сексуального насильства над дітьми.

У ході семінару фахівці психологічної служби взяли участь у інтерактивній грі «Аукціон правил безпечної поведінки», грі-квест «День Х», які було проведено практичними психологами Ситніковою Ю.О. (ЗДО №5 м. Гайсин) та Бубновською А.В. (ЗДО №4 м. Гайсин). Під час зустрічі учасниками семінару було обговорено попередньо опрацьований теоретичний матеріал до теми; на практиці відпрацьовано навички проведення інтерактивних ігор в аудиторіях; від тренерів - отримано методичний коментар із рекомендаціями, щодо роботи з батьками та дітьми за презентованим матеріалом.

Учасники зустрічі отримали методичні посібники «Формування навичок безпечної поведінки» у 2-х частинах, брошуру «Стрес: порадник для батьків», які були надано Українським фондом «Благополуччя дітей» - безкоштовно.

     Підсумовуючи роботу заходу, методист РМК   Крук Л.П.  зазначила, що найголовніше у презентованих посібниках є те, що вони дають можливість проводити заходи з дітьми на складну тему у простий спосіб. Під час інтерактивних занять та ігор сформувати у дітей ціннісне ставлення до власного тіла, відстоювання особистих кордонів, вміння сказати «ні» та шукати допомоги у дорослих, яким довіряють.

DSCN0275

DSCN0241 1

DSCN0243

DSCN0257 1

DSCN0262 1

DSCN0268

DSCN0271

IMG-ad2456dbab1edde8acc4688d471a8842-V