onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Підсумки минулого тижня: головні події

     МОН розробило новий проект програми ЗНО з математики. Міністерство освіти запропонувало для громадського обговорення проект програми зовнішнього оцінювання з математики на 2021 рік. Обговорення норм документа триватиме до 29 серпня.

     Батькам нагадали про необхідність щеплень у дітей. Перед початком нового навчального року батькам варто відвідати з дитиною сімейного лікаря та перевірити наявність обов’язкових щеплень, передбачених відповідним календарем. Вакцини можна отримати безоплатно.

     Сергій Бабак очолить освітній комітет Верховної Ради. За інформацією ЗМІ, народний депутат від партії «Слуга народу» Сергій Бабак очолить парламентський Комітет з питань науки і освіти. У команді президента Володимира Зеленського він виступає в якості освітнього експерта.

     У МОН готують передачу влади новому міністру. Міністерство освіти розпочало роботу з підготовки перехідних книг, які будуть містити опис проведеної роботи за час проведення реформ в освітній сфері, а також викладено бачення подальшого розвитку освіти.

   75% вступників вступили до обраних вишів. Абсолютна більшість цьогорічних вступників отримала рекомендації на місця держзамовлення за першим і другим пріоритетом своїх заяв. Разом з тим, за шостим та сьомим пріоритетом бюджетні місця отримали лише 3 та 2,5% вступників відповідно.

Вступники не зможуть подати більше 5-ти заяв на бюджет. Міністерство освіти наступного року планує скоротити кількість заяв, що можуть подавати вступники до закладів вищої освіти на бюджетну форму навчання. Зокрема, кількість бюджетних заяв буде скорочена з 7-ми до 5-ти.

   ЗНО з іноземної мови поширять на інших магістрів. У Міносвіти зазначають, що практика проведення вступного іспиту для навчання у магістратурі є позитивною і такою, що підвищує рівень володіння іноземною мовою випускниками бакалаврату.

    МОН незабаром презентує Умови прийому до вишів. Освітнє відомство планує найближчим часом винести на громадське обговорення Умови прийому вступників до закладів вищої освіти на 2020 рік. Документ міститиме низку новацій.

     Студенти-медики відповіли на 30% завдань міжнародного тесту. МОЗ разом з Центром тестування при МОЗ України представили результати міжнародного іспиту з основ медицини (IFOM), який студенти-медики складали вперше як частину Єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

    МОН надало рекомендації з організації інклюзивної освіти. Документ містить рекомендації з особливостей зарахування учнів з особливими потребами до закладів освіти, рекомендації з організації інклюзивного навчання, дії команди психолого-педагогічного супроводу дитини тощо.

     Педрада школи визнаватиме освітні програми для вчителів. З 2020 року неурядові організації матимуть можливість надавати освітні послуги з підвищення кваліфікації вчителів. Визнавати освітні програми цих організацій буде педагогічна рада школи.

Освіта.ua
09.08.2019

Підсумки тижня в освіті: головні події