onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Підсумки попереднього тижня

Планують удосконалити реформу НУШ. За словами обраного народного депутата Олександра Корнієнко, більшість пропозицій партії «Слуга народу» щодо загальноосвітньої школи розкривають і удосконалюють реформу Нової української школи.

Переведення на вакантні місця бюджету триватиме до 9 серпня. Переведення вступників на вакантні місця бюджету триватиме до 9 серпня. Це будуть ті місця, правом вступу на які не скористались рекомендовані вступники. Подати документи, що підтверджують право на переведення, необхідно до 6 серпня.

МОН змінить критерії надання вишам статусу національного. У відомстві зазначають, що внесення змін викликано результатами оцінювання річних та моніторингових звітів національних закладів вищої освіти, що подавались у 2018 та 2019 роках.

Змінено перелік творів на ЗНО з української літератури. Новою програмою зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури змінено перелік творів, що є обов'язковими для текстуального вивчення учасниками тестування 2020 року.

Найскладніше у 2019 році було вступити на міжнародне право. Для того, щоб отримати право навчатись на бюджеті, більш як 180 балів вступникам знадобилось на спеціальності «Право», «Інженерія програмного забезпечення», «Економіка», «Сфера обслуговування», низку спеціалізацій «Філології».

Зарахування на контракт розпочалось 1 серпня. Розпочалось надання рекомендацій до зарахування для цьогорічних вступників, які вступають на контрактну форму навчання на відкриті та фіксовані (закриті) конкурсні пропозиції.

Результати PISA застосують для проведення аудиту шкіл. Результати, отримані за підсумками дослідження PISA, будуть застосовані для проведення аудиту шкіл та розроблення рекомендацій щодо побудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

Заклади профосвіти вже набрали 50 тисяч вступників. У Міністерстві освіти зазначають, що це майже 40% від прогнозованої кількості вступників у заклади професійної освіти цього року. Основний «наплив» вступників очікується в останній місяць літа.

В Україні створили інститут розвитку освіти. Планується, що інститут займатиметься розробленням державних стандартів, освітніх та навчальних програм, питаннями підвищення кваліфікації вчителів та забезпечення підручниками учнів шкіл.

22 українських проекти перемогли в Еразмус+. За напрямом Жан Моне програми ЄС Еразмус+ цього року перемогли 22 українських проекти. Виконавці проектів отримають фінансування на суму 750 тисяч євро. Роботу над втіленням проектів планують розпочати у вересні 2019 року.

При виході на пенсію освітяни мають право на допомогу. Педагогічні працівники, які працювали на посадах, що дають право на пенсію за вислугу років, та виходять на пенсію за віком, мають право на виплату допомоги у розмірі їх 10 місячних пенсій станом на день її призначення.

Webometrics-2019: Інтернет-рейтинг українських вишів. Опубліковано новий рейтинг українських університетів за рівнем їх присутності в мережі Інтернет. Загалом, рейтинг охоплює понад 12 тисяч університетів та навчальних закладів з усього світу, з них 320 закладів вищої освіти з України.

Надані рекомендації на бюджет в магістратуру з права. Понад 1850 вступників у магістратуру «Права» та «Міжнародного права» отримали рекомендації до зарахування на бюджет.

Освіта.ua
02.08.2019

Підсумки тижня в освіті: головні події