onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Навчальний тренінг для вчителів-філологів освітніх закладів району на базі НВК: СЗШ І-ІІІ ступенів-гімназії м. Гайсин

У рамках реалізації Плану заходів управління освіти, фізичної культури та спорту щодо покращення результатів ЗНО з навчальних предметів 14 травня 2019 року на базі НВК: СЗШ І-ІІІ ступенів-гімназії м. Гайсин було проведено навчальний тренінг для вчителів-філологів освітніх закладів району з теми «Актуальні питання ефективної підготовки здобувачів освіти та вчителів до зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури».

Розпочала заняття керівник районного методичного об’єднання вчителів-філологів Ткачук Надія Михайлівна, яка зосередила увагу присутніх на написанні власного висловлення.

Надія Михайлівна ознайомила з алгоритмом написання власного висловлення. Було проаналізовано лексичні та граматичні помилки, які часто трапляються в роботах здобувачів освіти. Учителі-філологи працювали над редагуванням текстів, училися знаходити та виправляти помилки, звертаючи особливу увагу на повтори, плеоназми, уживання слів у невластивому значенні, калькування. Надія Михайлівна підготувала для слухачів цікаві матеріали про людей сильної волі, які творили історію та змінювали її хід.

Акцентовано увагу присутніх на п’яти секретах успіху, які допоможуть досить легко впоратися із написанням есе: організація часу, обсяг роботи, структура (баланс між частинами, мовні кліше), зміст (почерк, абзаци, позитивні емоції, вихід за рамки стереотипів), грамотність та перевірка твору (написання слів, розділові знаки, уживання слів (уникання повторів, стилістична правильність, закони милозвучності).

Також мова йшла про найбільш результативні форми та методи роботи вчителя зі здобувачами освіти, необхідності підвищення фахового рівня педагогів. Презентовано присутнім онлайн-ресурси для підготовки до ЗНО та посібники, які висвітлюють питання, внесені до програми ЗНО.

Тренінг пройшов продуктивно та змістовно, слухачі збагатилися новими знаннями щодо підготовки здобувачів освіти до ЗНО.

20190514 103407

IMG 5683

IMG 5686