onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Семінар учителів-словесників

Семінар учителів-словесників

Заствк5у678щшлеокріпваавна 214 вересня 2022 року комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників ГМР» проведено семінар для учителів української мови і літератури.

Учителі-словесники працювали над проблемою формування і розвитку ключових компонентів професійної компетентності в умовах нового формату освітньої діяльності. Мали за мету дати цілісне уявлення про організацію освітньої діяльності на уроках словесності у 2022/2023 н. р. та особливості впровадження НУШ на рівні базової середньої освіти. Захід проведено у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу GoogleMeet. У роботі семінару взяли участь 60 учителів Гайсинської, Кунківської та Райгородської територіальних грома.

Модераторами семінару виступили директор КУ «ЦПРПП ГМР» Віталій Сич, керівник педагогічної спільноти учителів-словесників Надія Ткачук, учитель української мови та літератури ЗЗСО І-ІІІ ступенів №4 м.Гайсин Наталія Немировська. В ході роботи опрацьовано нормативні документи, визначено актуальні напрями та сформульовано завдання для реалізації змісту предметів освітньої галузі «Мови і літератури» в основній та старшій школі у 2022/2023 н.р., ознайомлено з видами електронного освітнього контенту та можливостями його використання в освітньому процесі. Модератори звернули увагу на особливості впровадження НУШ на рівні базової середньої освіти, ознайомили словесників з особливостями модельних програм мовно-літературної освітньої галузі, за якими в цьому навчальному році здійснюватимуть навчання педагоги закладів освіти. Наталія Немировська презентувала учасникам зібрання авторський методичний доробок «Онлайн-інструменти для формувального та підсумкового навчання на уроках гуманітарного циклу»

Учасники та організатори обговорили питання удосконалення та розвитку професійної компетентності учителя-словесника для забезпечення діяльнісного підходу та практичної спрямованості навчання в умовах сучасного освітнього простору.

рпавуічсмить

цукртимсч

ркун65екавчісвма

ашгюднлгьтпима

огнеічсмивіфіва

пароекучсмвіуке