onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Освітній процес на Гайсинщині не зупиниться, якщо будемо працювати разом

Освітній процес на Гайсинщині не зупиниться, якщо будемо працювати разом

     Успіх роботи в умовах карантину залежить від активної взаємодії вчителів і вихователів, учнів та батьків, якості інтернету, наявності технічних можливостей та, насамперед, навичок педагогів у сучасних інформаційних та цифрових технологіях.

   У закладах загальної середньої освіти Гайсинського району використовуються форми дистанційного навчання для забезпечення освітнього процесу відповідно до чинних програм згідно з календарно-тематичним плануванням, враховуючи можливості педагогів і учнів. Учителі використовують свої особисті гаджети, оргтехніку, мережу Інтернет, а також мають можливості користуватись шкільними.
   У всіх школах створені сторінки «Дистанційна освіта» на власних сайтах. Педагоги району щотижнево розміщують на цій сторінці тематику уроків та обов’язковий для опрацювання матеріал, розсилають індивідуальні та диференційовані завдання, тести, посилання на додатковий матеріал електронною поштою. Вихователі закладів дошкільної освіти працюють з батьками у групах, створених у мобільних додатках. Зауважу, що щоденні звіти про свої форми роботи з учнями та вихованцями освітяни роблять обов’язково.
    Для забезпечення дистанційного навчання учителі використовують навчальні платформи та програми (Освіторія, Міжнародний освітній центр, Навчай для України, сайт ФМГ №17 Вінницької міської ради ), персональні сайти та блоги, сторінки у соціальних мережах, месенджери (Google Клас, Мій клас, Test.edu.vn.ua); для полегшення сприйняття матеріалу використовуються презентації та відео, розміщені на УouTube-каналах. Освітяни району застосовують програми, які дозволяють спілкування в режимі реального часу (Zoom,Viber, Skype).
    Педагогам не просто, проте вони докладають максимум зусиль, щоб справитись із поставленим завданням. Поряд з проведенням навчання, з метою підвищення кваліфікації вони ще й беруть участь у вебінарах, онлайн-конференціях, освітніх проєктах та дистанційних курсах: EdEra, Prometheus, «На урок». Ці платформи дають можливість отримати сертифікат про проходження навчання із зазначеною кількістю годин.
    Сьогодні заслуговують на слова особливої вдячності більшість батьків наших вихованців. Вони поєднують роботу, домашні справи і контроль за навчанням дітей. Окрім усіх переживань і проблем – намагаються бути учителями, хвилюються, що не встигнуть вивчити кілька предметів за день.
    Хочу зауважити, що навчальний матеріал може бути освоєний з використанням технологій дистанційного навчання під час карантину, а також за рахунок ущільнення вивчення відповідного матеріалу після завершення карантину з організацією повторення окремих тем на початку наступного навчального року. Тому не страшно, що якась тема не опанується, Учителі з учнями, коли повернуться в класи, все надолужать.
    Шановні батьки, привчайте своїх діточок до самостійності, надмірно не опікуйтеся ними і не сваріть; просто любіть їх, спілкуйтеся з ними, читайте книги, переглядайте улюблені фільми; вірте, що «все повинно минати». Все буде добре! Будьте здорові!

Начальник відділу освіти Гайсинської райдержадміністрації          Валентина Шрамко

  НВК: школа-ліцей м. Гайсина

3

   41

СЗШ І-ІІІ ст. с. Гранів

гран

 

гран2

СЗШ І-ІІ ст. с. Ярмолинці

3

ДНЗ "Колосок" с. Михайлівка

днз1

ДНЗ "Ромашка" с. Кущинці

днз 2